Bröllopsfrisyr för kort hår – 7 frisyrer för dig!

Sommaren och hösten är bröllopens tid! Kanske har du blivit bjuden på bröllop, eller ska kanske stå brud själv? Hur det än ligger till kan bröllopsfrisyren orsaka huvudbry, i dubbel bemärkelse, särskilt för de med kortare hår. Därför har vi på BOSSES samlat våra bästa tips på korta bröllopsfrisyrer som du kan göra själv!

Sju bröllopsfrisyrer för kort hår

tips-pa-brollopsfrisyrer-for-kort-har

Bröllopsfrisyr för kort hår – Smyckat 

Bröllop är ju den festligaste av fester, så varför inte se till att slå på stort och smycka ut även håret? På korta frisyrer passar allt från små dekorativa hårspännen till större, gnistrande diadem likt det på bilden. Funkar lika bra för den som är brud, tärna eller gäst!

kort-brollopsfrisyr

2. Bröllopsfrisyr för kort hår – Strukturerat

För dig med en klassisk, Pixie-inspirerad klippning är ett val att hålla bröllopsfrisyren simpel, men ack så elegant. Tänk Paris, tänk sommar, tänk praktiskt men stilfullt. Styla håret med din favoritprodukt för att ge det struktur och hålla det på plats, men låt det fortfarande förbli minimalistiskt i all sin enkelhet. Med denna frisyr är du beredd att ta dig an vilket bröllopsfirande som helst! 

basta-korta-brollopsfrisyren

3. Bröllopsfrisyr för kort hår – Blommigt

Finns det något bättre sätt att hylla sommaren på än att pryda håret med blommor? Maximera årets grönaste månader genom att plocka din favoritblomma och sätta upp den i håret på valfritt sätt (men ett tips är att ha en hårnål eller två nära till hands!) Dessutom kommer blomstret verkligen till sin rätt i just korta frisyrer – och framför allt på bröllop!

flatad-kort-brollopsfrisyr

4. Bröllopsfrisyr för kort hår – Flätat

Det är en välbevarad hemlighet. Men här kommer avslöjandet: de flesta hårlängder går jättebra att göra inbakade flätor i. En kort klippning kan absolut bli en vacker frisyr med en inbakad fläta på ena sidan. Ska du göra den själv? Ett tips är att öva ordentligt innan dagen D. Oavsett om du ska stå brud eller är bjuden som gäst vill du inte stå stressad, frustrerad och oavsiktligt rufsig i håret en kvart innan avfärd. 

kvinna-med-kort-brollopfrosyr

5. Bröllopsfrisyr för kort hår – Slarvigt

För klippningar med aningen mer generösa längder finns också mängder av vackra frisyrer att välja bland inför bröllopet. En klassiker som blivit modern favorit är den slarvigt uppsatta, låga knuten. Spreja håret med saltvattensprej, tillsätt eventuellt en stadgegivande produkt vid behov och sätt upp håret med en tofs och/eller med nålar ungefär där huvudet möter nacken. Vips så är du bröllopsredo!

kort-vagad-brollopsfrisyr

Klippning, färgning och styling av Bosses. Kika mer på vad vi gjort för våra kunder på vårt Instagramkonto @bossesuppsala.

6. Bröllopsfrisyr för kort hår – Lockigt

Ett enkelt sätt att få till en romantisk och mjuk framtoning i en kort frisyr är att locka håret. Du kan välja mellan mer korkskruvs- eller vågaktiga lockar och behöver främst tid för att hinna locka igenom håret ordentligt. Glöm inte värmeskyddet så att håret inte tar skada! Sen är du färdig att inta kvällens dansgolv.

fonad-kort-brollopsfrisyr

7. Bröllopsfrisyr för kort hår – Fönat

En kort page kan förvandlas till en stildröm från förr med hjälp av ett enkelt redskap: rundborsten! Förutom att du kan ge frisyren en riktigt piffig look genom att föna nederdelen av håret inåt, som på bilden, kan du också locka håret och styla luggen med den. Ett hjälpmedel till bröllopsfrisyren som heter duga, helt enkelt!

 

Bröllopsfrisyrer för kort hår på Bosses

Behöver du hjälp att fixa bröllopsfrisyren till ditt korta hår? Då är du varmt välkommen till oss på din frisör i Uppsala. Bosses Hår och Styling har varit en av Uppsalas främsta frisörsalonger sedan starten redan 1890 och erbjuder olika sorters hårstyling för att du ska få just den bröllopsfrisyr du alltid velat ha. Och naturligtvis gör vi även bruduppsättningar. Boka din hårbehandling idag!

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk