Frisörsalong Uppsala

Om BOSSES Hår och Styling

BOSSES – en trendig 130-åring

Reception

Vi levererar kvalité i en lugn och avkopplande miljö. En av de första sakerna som möter dig som kund när du kliver in i vår frisörsalong i Uppsala är gesäll- och mästarbreven som pryder väggen. Beviset på att alla våra frisörer är utbildade och visat sin skicklighet genom att klara yrkesprov med höga krav. Våra frisörer håller sig ständigt uppdaterade om de senaste trenderna och vår ambition är att vara en förebild för övriga branschen. Vilket vi också får chansen att vara varje gång någon av våra frisörer är med och tävlar om titeln “årets frisör”.  

Vanlig klippning, färgning, slingor, styling, extensions, håruppsättning eller annan behandling – när våra kunder lämnar salongen syns det att de fått hjälp av ett proffs!

Varmt välkommen till vår frisörsalong i Uppsala!

porträtt Jenny Matilda

Matilda Mielind, ägare och Jenny Edvinsson, VD och delägare

  • Frisorlicens_svart_102px
  • mastarbrev_marke@2x
  • sff-logo@2x

Vi har Frisörlicens och är medlemmar i Sveriges Frisörföretagare

Frisörlicens innebär att innehavaren uppfyller Frisörernas Yrkesnämnds krav för behörig frisör.
Vem som helst kan idag jobba som frisör utan någon utbildning, det på grund av att det inte finns någon lag som säger att det är fel.
Så vill vi inte ha det!
Målet med licensen är att få igenom ett lagkrav som kräver licens. Höja statusen på frisöryrket och låta utbildade frisörer konkurrera på lika villkor.
För att få licens krävs att du klarat av något av branschens yrkesprov, del-, gesäll- och mästarprov. Om man driver salong så behöver man även bevisa att man följer skatteverkets krav på kassaregister.
De olika bokstäverna på licensen betyder:
A = Godkänt Delprov, B = Godkänt Gesällprov, C = Godkänt Mästarprov, D = Seriös Företagare, E = Yrkeslärare, F = Gordkänt Barberargesällprov

Detta betyder att vi är ett tryggt val för dig som kund och att vi arbetar för hög kvalitet i branschen. För oss som ständigt vidareutbildar oss och gärna lägger ner vår själ i det vi gör, är det viktigt att värna om yrkeskunskapen. Vi anser det självklart att din frisör ska vara utbildad, och även licensierad. Under 8 år (2007-2015) var vår ägare Matilda Mielind ledamot och ordförande för Frisörföretagarna. För oss är det en självklarhet att vara medlemmar i Frisörföretagarna och att försöka påverka så att vår bransch blir till det bättre och går framåt.

Gedigen historia

Med över 130 år på nacken har BOSSES som frisörsalong i Uppsala minst sagt gjort ett avtryck i Sveriges fjärde största stad. För en inbiten Uppsalabo är BOSSES ett självklart inslag i stadsbilden.

Det som från början var Bosse Barberare, grundat på 1890-talet, har med åren utvecklats till en modern frisörsalong på Fyristorg 6. Men vi har inte glömt vår anrika historia sedan barberaråren på Bredgränd. Med utsikt över Fyrisån och med Domkyrkan i ryggen är det inte särskilt svårt att känna historiens vingslag.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk