Enkel håruppsättning – steg för steg – som lyfter din stil!

enkel-håruppsättning-guide

Både vardag som fest kan piffas upp med en vacker håruppsättning – att känna sig fin kan ge en ordentlig självförtroendeboost och göra alla dagar bättre! Men håruppsättningar kan vara svåra att få till. Därför får du här en steg för steg-guide till en enkel håruppsättning som lyfter din stil på ett kick!

Enkel håruppsättning steg för steg – Det här behöver du

För att få till denna oförskämt snygga och enkla håruppsättning, som passar dig med lite längre än en axellång klippning i alla hårfärger, behöver du följande hjälpmedel och hårvårdsprodukter:

  • Hårnålar
  • En hårsnodd
  • En borste eller kam
  • En hårfön
  • En locktång eller plattång
  • Värmeskydd
  • Saltvatten
  • Hårspray


Checkat av alla punkter på listan? Då är du redo att börja!

uppsättning-steg-för-steg-1

Enkel håruppsättning – Steg 1

Och nu till hur du fixar din enkla håruppsättning steg för steg! Det första du bör göra är att tvätta håret. Sedan sprayar du hela svallet med både saltvatten och värmeskydd. Värmeskyddet är väldigt viktigt att ha på plats inför nästa steg: fönandet. Det skyddar nämligen håret mot värmen som hårfönen avger och annars kan vara skadlig.

När håret är torrt delar du in det från öra till öra, mitt på huvudet, som bilden visar. Tupera det lätt för en fylligare volym. Sätt upp en tofs relativt lågt ned på baksidan av huvudet, eller där du vill ha knuten. Om tofsen blir för stram kan du dra lätt i överhåret för att ge lyft och separation.   

uppsättning-steg-för-steg-2

Enkel håruppsättning – Steg 2

Dela upp tofsen i två delar och tupera båda delarna lite grann om det ser ut att vara nödvändigt. Tvinna håret i tofsarna och dra ut överhåret lätt för att få en mindre stram look.

uppsättning-steg-för-steg-3

Enkel håruppsättning – Steg 3

Ta den högra tvinningen och fäst den snett uppåt, i riktning mot höger öra, med en hårnål. När du sätter upp slingan formar du den till en loop, precis som bilden visar. Gör detsamma med den vänstra tvinningen, fast tvärtom: fäst den snett uppåt, i riktning mot vänster öra, i en loop. Håret som hänger ner från de båda tvinnade tofsarna kan du gömma undan genom att fästa det mot tofsen.

uppsättning-steg-för-steg-4

Enkel håruppsättning – Steg 4

Locka håret som inte är uppsatt med locktång eller plattång. Spraya sedan lätt med strukturgivande hårspray och dra med fingrarna genom lockarna för att göra dem mer lekfulla.

uppsättning-steg-för-steg-5

Enkel håruppsättning – Steg 5

Snart klart! Tvinna allt icke-uppsatt hår på höger sida bakåt och fäst det vid “hålet” över tofsen. Gör sedan likadant på andra sidan. Vill du att uppsättningen ska se busigare ut? Lämna några slingor längst fram som du inte tvinnar, för att få en mjukare framtoning. Voilà! Nu har du en avslappnad men slående vacker håruppsättning – som dessutom att enkel att göra själv!  

Bosses – Experter på uppsättningar sedan 1890

Föredrar du att få din uppsättning gjord på salong? Eller är du kanske en blivande brud och önskar en vacker bruduppsättning till ditt bröllop? Då är du varmt välkommen till oss på Bosses. Vi är frisörsalongen i Uppsala som i över 100 år gjort stadens invånare snygga för alla sammanhang, vare sig det gäller klippning, färgning eller hårstyling. Håruppsättningar är något av vår specialitet – vare sig de är mer komplexa eller enkla uppsättningar. Välkommen att boka tid hos din frisör i Uppsala för håruppsättning inför ditt speciella tillfälle!

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk