Hur får jag längre hår?

Drömmer du om att få långt och fint hår? Vissa hår växer fortare än andra, men oftast mellan 1-2cm i månaden. Det gäller att ha tålamod och ge håret lite kärlek. Här kommer några tips till dig som kanske kan få ditt hår att lyckas bli längre.

Långt hår 1

Håret påverkas av vad du äter, det är viktigt att äta en balanserad kost som är rik på näringsämnen som är bra för håret.

Protein: Håret är i huvudsak uppbyggt av proteiner. Proteinet är viktigt för tillväxt och styrka.

Omega-3-fettsyror: Hälsosamma fetter som du hittar i fisk, nötter och frön. Hjälper din hårbotten att hålla sig frisk och fuktig. Torkar inte ut lika lätt.

Vitaminer: B vitamin (så som biotin och niacin) är särskilt bra för hårets hälsa och tillväxt. Även A, C, D, och E behövs till håret.

Mineraler: Zink, järn, och koppar är mineraler som kan stödja hårets tillväxt och styrka.

Det är Viktigt att du tar hand om ditt hår. Prata med din frisör så får du tips på bra produkter som just ditt hår behöver för att må bra. Om du ser till att ha ett bra schampo, balsam, inpackning och en leave-in produkt så kommer ditt hår att kännas bättre. Att återfukta håret med inpackning mellan dina klippningar gör att håret ser friskare ut, det ger fin glans och håret blir inte lika torrt. När håret blir torrt så blir kvalitén på ditt hår sämre och du behöver klippa mer än du önskar när du spar ut ditt hår.

Något som sliter på våra hår är all styling med värme. Se till att använda värmeskydd i ditt hår när du använder fön eller värmeverktyg. Sen kan det vara bra att låta håret få självtorka ibland. Och att inte använda lock/plattång varje dag. Man får välja sina tillfällen när man vill känna sig extra vacker om man vill vara rädd om sitt hår. Se till att köpa ett värmeverktyg som man kan reglera värmen på. Testa att ha den på lägre värme så ska du få se att håret blir fint ändå.

Att klippa sig känns kanske lite onödigt då man önskar att håret ska bli längre. Men det är väldigt viktigt att underhålla topparna regelbundet även om man spar ut sitt hår. Hur ofta ska man klippa sig? Det är olika från hår till hår, vi brukar rekommendera att man försöker klippa sig var 8-12 vecka. Väntar man längre mellan klippningarna så brukar det sluta med att man får klippa av mer än man kanske önskar.

Lycka till med sparandet av ditt hår, har du funderingar så är du varmt välkommen att besöka oss så ska vi ge dig råd och tips på produkter som får ditt hår att må bättre.

Långt hår 2

Produkter vi rekommenderar från We Promise:

Moisture shampoo: Rengör skonsamt hjälper till att bibehålla hårets naturliga fukt och gör det lättare att hantera

Moisture Conditioner: Återfuktar och ger håret näring samt förbygger hårfärgen från att blekna och gör håret lätt att reda ut.

Intensive Moisture Mask: Ger effektiv näring och fukt till torrt och skadat hår. Låt sitta i 5-15min

Moisture mist: Återfuktar och hjälper till att reda ut håret. Samt gör det lättare att kamma och hantera.

Smoothing serum: Passar frissiga och grova hår. Slätar ut hårets yta och ger glans och mjukhet utan att platta till det. Innehåller värmeskydd

Produkterna från We Promise kostar 210kr

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk