Livet med peruk!

Att få ett besked att man ska tappa sitt hår är väldigt jobbigt, man kan känna oro och det kan kännas otäckt. Vanligaste orsaken är att det ligger en sjukdom bakom håravfall. Men det finns kunder som tappar hår pga stress eller att man mår dåligt. Finns även dom som helt enkelt inte är nöjda med sitt hår eller ett sätt att vilja förstärka det jag man önskar vara, som bestämmer sig för att bära peruk.

livet med peruk 1

BOSSES har vi skapat en lugn miljö där du tillsammans med frisören sitter avskilt, där ni får tid att prata igenom vad du har för önskningar och vad som blir bäst för dig. För kunder som behandlas med cellgifter så är det viktigt att planera in besöken så gått det går. Det är lättare om frisören har möjlighet att se vilken frisyr och färg ditt hår har innan du böjar tappa ditt hår, så ni kan hitta något liknande om det är ditt önskemål. Håret börjar ofta falla av när det gått ca 14 dagar efter första cellgiftsbehandlingen. Och då är det viktigt att man hunnit få hem din peruk, så du kan känna dig bekväm i situationen. Det tar ca 7-10dagar att få hem perukerna.

Hur går man till väga?

Det allra enklaste är om du slår en signal till salongen 018-134067 och bokar upp en konsultation. Där man planerar in dina besök så det passar med ev medicinering.

Första besöket: Dom allra flesta tar med sig sällskap, brukar kännas tryggt och skönt med lite råd när man ska välja peruk. Man mäter huvudet för att hitta rätt storlek, ser på dem olika frisyrerna som finns och försöker hitta en färg som känns bra. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ha alla peruker hemma, man tittar i olika kataloger och kommer överens om vilka peruker man vill beställa hem som man sen provar ut. Vi brukar rekommendera att man tar hem max 4st peruker. Tar man för många brukar det bli jobbigt att hitta rätt peruk, det blir för många val och man blir ofta osäker. Första besöket kostar 950kr, en deposition som sen dras av på slutpriser.

Andra besöket: Om du behandlas med cellgifter så försöker vi tajma ditt andra besök så du kommer när håret börjar falla. Vi upplever att dom flesta har lättare att ta till sig peruken när håret börjar falla, sen har vi möjlighet att kunna hjälpa dig om du känner att det faller så pass mycket hår så du vill ta bort ditt hår helt och lämna salongen med peruken i stället. Det är väldigt olika från person till person hur man väljer att göra. Man provar dem olika perukerna man beställt hem och ser vilken peruk som passar bäst. Ibland kan man behöva klippa till peruken lite men oftast så är den bra som den är. I priset så ingår det en ställning att hänga upp peruken på när man inte bär den och vårdande perukprodukter så som schampo, balsam, uv spray som också ger lite glans och en borste.

Vad finns det för olika peruker?

Bosses så har vi syntet, äkta eller en blandning av både syntet och äkte i samma peruk. Din frisör kommer att gå igenom vad som passar dig bäst. Om du står på cellgifter så kommer ditt hår att växa tillbaka när du är klar med din behandling, man är inte utan hår så mycket längre än ca 6-9månader så vi brukar rekommendera syntetperuk eftersom du är utan hår under en period. Om tanken är att du ska bära peruk under en längre tid så kan det vara trevligt med en äkta som du kan välja att locka eller föna ut rakt.

Vi förstår att det finns många frågor som dyker upp när man behöver ta steget att införskaffa en peruk. Tveka inte att ringa oss, vi har duktiga frisörer på plats som finns där för dig. Och kom ihåg att det finns inga dumma frågor!

 

Välkommen till oss på Bosses!

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk