5 tips för att motverka kluvna och torra hårtoppar

kvinna-med-kluvna-och-torra-hartoppar,

Är du en av många personer med fnasiga och spretande toppar? Att hårtopparna blir torra och kluvna beror till största del på vilka produkter vi utsätter håret för och hur ofta vi klipper oss. Ändå kämpar många mot avfuktade och tudelade hårstrån. Som tur är vet vi hur du kan vända din hårresande situation. Här kommer BOSSES Hår och Stylings fem bästa tips för att förhindra kluvna och torra hårtoppar!

5 tips mot kluvna och torra hårtoppar

1. Använd återfuktande schampo och balsam

Har du torra hårtoppar är förmodligen hela håret i behov av fukt. Därför rekommenderar vi att börja använda produkter som återfuktar hela håret. Det finns många fantastiska schampon och balsam på marknaden både för tunnare hår, som är i behov av lättare och inte nedtyngande produkter, och grövre strån, som är ute efter mer stadga och kontroll för att må på topp. Känns valet av återfuktande schampo och balsam svårt? Kontakta din frisör och fråga! De kommer veta vad som kommer att hjälpa dina torra hårtoppar bäst. 

2. Vårdande hårprodukter även efter duschen 

Användandet av fuktgivande produkter bör dock inte sluta när du stigit ur duschen. Applicera en hårolja eller en stylingkräm med återfuktande egenskaper, både för att fortsätta nära håret med fukt, men också för att binda ihop topparna. Dessutom skyddar denna typ av produkter mot skada som kan komma från yttre faktorer, såsom sol, vind och värme. 

torrt-har-och-kluvna-toppar

Torra och kluvna hårtoppar.

3. Gå till frisören regelbundet

Viktigt att veta är det inte går att helt reparera redan kluvna hårtoppar. Därför handlar det i detta fall främst om förebyggande arbete. Så hur kan man helt slippa att få kluvna hårtoppar? Svaret är enkelt: gå till din frisörsalong regelbundet. Vi på BOSSES Hår och Styling rekommenderar generellt ett besök var sjätte eller åttonde vecka. När du gör ditt första besök hos oss kommer vi göra en noggrannare bedömning om när vi tycker du bör boka in din nästa tid för klippning hos oss i Uppsala. Huruvida ditt hår klyver sig eller inte, och hur mycket det klyver sig, beror nämligen på personliga omständigheter, som t.ex. din hårkvalitet och hårvård.  

4. Värmeskydd och lite fön- och plattångsanvändning

Har du kluvna och torra hårtoppar är det extra viktigt att du är restriktiv kring din användning av verktyg som värmer upp håret. Hårfönar och platt- och locktänger är nämligen inte det torra hårets vän. Om du ändå vill använda fön eller tång, se då till att använda värmeskydd, en sprejprodukt som ser till att håret inte tar lika mycket skada av hettan. Tänk dock på att det inte finns något som skyddar ditt hår till hundra procent, så försök att inte behandla håret med upphettande produkter alltför ofta.

5. Var skonsam mot håret även på natten

Har du långt hår kan det ta skada av hur du sätter upp håret på. En av de mest skonsamma uppsättningarna för en längre frisyr är en fläta. Därför får du gärna fläta håret innan du går och lägger dig. För extra hårvårdspoäng kan du lägga en vårdande inpackning i håret innan du flätar och låta den verka natten lång. 

Frisörens bästa hårvårdsprodukter för torra och kluvna hårtoppar

  • Återfuktning: Joico HydraSplash Replenishing Leave-In. Denna frissbekämpande återfuktare passar för många olika hårtyper och verkar för ett mjukt och glansigt hår under flera timmar efter att den applicerats.
  • Värmeskydd: R+Co WATERFALL Moisture Lotion samt Olaplex No.6. Den förstnämnda ger intensiv återfuktning och Olaplex är produktserien som skyddar och reparerar sköra och torra hårtoppar. Båda produkterna skyddar dessutom håret mot värme från föning. 

Återfuktning hos din frisör i Uppsala

Låt oss på BOSSES Hår och Styling ta hand om ditt hår. Vi är din frisör i Uppsala som ser till att du, med hjälp av regelbunden hårklippning och rätt hårvård, får ett friskt, starkt och återfuktat hår. Välkommen att boka tid hos oss online eller slå oss en signal.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk