Saknar ditt hår volym?

Trender kommer och går men önskan om volym och tjockt hår består. Använder du rätt produkter och rätt värmeverktyg så kan din dröm gå i uppfyllelse.

Bild för volym cropped

Tjockleken på håret är oftast något man ärver. Ibland kan håret påverkas och ändras vid tex sjukdomar, medicineringar eller vid amning. Vår ålder kan också ha en påverkan på tjockleken. Det beror på att vi får färre aktiva hårsäckar. En del personer kan känna av att vissa tider på året kan ha påverkan på håret. Tex på hösten känner många att man får mer hår i borsten.

Goda råd för fylligare hår:

 1. Tvätta ditt hår med volymschampo eller ett schampo som inte tynger ner ditt hår.
 2. Balsam återfuktar ditt hår och gör det mer följsamt vilket både är viktigt och hjälper oss att få ett fint hår. Tänk på att inte använda ett balsam som tynger ner ditt hår.
 3. Volymprodukter är A-O för att kunna få volym i håret. En bra volymprodukt och att föna håret gör att du kan skapa volymen du drömmer om.
 4. Produkter vi rekommenderar:
  -Mousse
  -Saltvatten
  -Thickeningspray
  -Lockprodukt
  -Föncreme
  -Torrschampo
  -Rootlifter
 5. När du blåser håret med hårfön, försök då att blåsa håret i hårbotten torrt först och sen jobba dig ut mot toppen. Att böja sig fram och låta håret hänga gör det lättare att komma in i botten. Man kan också föna håret med en rundborste för att få mer volym. Vi på salongen jobbar ofta med en krustång som hjälper dig att bygga volym där du önskar. Den ska man använda allra närmast hårbotten. Men inte i benan eller ansatserna.
 6. När ditt hår är torrt så kan du tillsätta torrschampo, texturspray eller puder som gör att volymen håller i sig. Alla hår faller ihop lite under dagen. Har du byggt upp en bra volym med bra produkter så brukar det ofta räcka att man duttar lite i håret så kommer volymen tillbaka.

Visst låter det enkelt?  Med bra tips, rätt produkter och en hårfön så blir det enkelt!

Kom in till oss så ska vi hjälpa dig plocka fram produkter som hjälper dig bygga upp volymen i ditt hår!

 • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk