Upplever du att ditt hår är frissigt?

Visst är det tråkigt när vi lagt tid på vårt hår och vi fortfarande inte är helt nöjda. Du kanske gjort magiska lockar eller plattat ur ditt hår slätt, men känner ändå att det är lite spretigt och bråkigt, trotts att du använder spray, vax eller gelé?

Frissigt hår 1

Vi upplever att många kunder tror att deras hår gått av när det spretar och är frissigt. Speciellt i benan kan håret vara frissigt och lite bråkigt. Det som är frissigt i benan är oftast inte hår som gått av, dom spretiga stråna är oftast på utväxt. Hårstråna har inte kommit längre i sin växtfas. Ett hårstrå lever mellan 2-7 år i sin hårsäck. När hårsäcken går in i övergångsfasen som oftast varar i 2-3v så krymper hårsäcken och hårstråt slutar då att växa. Tillslut faller hårstrået av och hårsäcken går in i en vilofas som varar i 3-4 månader. Därefter ger det plats till ett nytt strå som ska börja växa. När strået börjar växa så tar det tid innan håret blir långt igen. Det växer ca 1-2cm i månaden. Så dom bråkiga stråna som spretar i benen är oftast hår som bara levt i någon månad och bara hunnit växa mellan 2-4cm. När strået är mellan 2-4 cm så är det extra bråkigt och spretigt, det har inte hunnit bli någon tyngd i strået så det är anledningen till att det gärna spretar lite.

BJÖRK har kommit med en fantastisk produkt som heter TÄMJA. Den ser nästan ut som ett läppglans och får plats i din handväska. Du penslar produkten på dom frissiga stråna med en smart liten applikationsborste som liknar en mascaraborste.  Tämja innehåller kokosolja, sheasmör och aminosyror och tillsammans ger det näring, glans och fukt utan att klibba eller ge för mycket tyngd. Den torkar snabbt, är transparent och doftar ljuvligt. Den är tillverkad i Sverige och är vegansk.

Du tvättar och torkar ditt hår som vanligt och sen stylar du det som du önskar ha det. Tänk på att använda värmeskydd innan du blåser eller använder varma tänger i håret. När du känner dig nöjd med frisyren så tar du och penslar på TÄMJA på dom stråna som du upplever spretiga och lite bråkiga innan du avslutar med hårspray för att fixera frisyren.

Kom in till oss så visar vi dig hur enkel det är att bli av med frissiga och spretiga strån!

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk