Vilken frisyr passar mig – test!

kvinna-med-frisyr-som-passar-henne

Har du funderat på en ny frisör, men är osäker på om det skulle bli bra? Eller vill du bara veta vilken klippning som skulle passa bäst på dig? Oavsett kan du här läsa om professionella tips som frisörer brukar ta till för att ta reda på vilken frisyr som skulle passa dig.

Hur vet man vilka frisyrer som skulle passa en?

Många gånger utgår frisörer utifrån hårkvalitet och ansiktsform. Detta baseras på att man kan generalisera in personers ansikten som tillhörandes en viss grupp av ansiktsformer och utifrån detta test väljer sin frisyr. Ansiktsformerna är till exempel rektangulära, ovala, hjärtformade och runda ansiktsformer. Att anpassa frisyren till ansiktsformen kan ge en god fingervisning om vilken typ av klippningar och hårstylingar som skulle kunna passa en person. Sedan behöver man naturligtvis ha med individuella drag och personlig stil i åtanke. Om du känner dig fin och trivs i en viss frisyr ska du naturligtvis gå för den, oavsett om den är “rätt” för din ansiktsform eller inte! Nedan går vi igenom generella tips för frisörvärldens vanligaste typer av ansiktsformer, så att du kan inspireras av dessa om du vill!   

Vilken frisyr passar olika ansiktsformer i?

Vilka frisyrer passar personer med runt ansikte?

Runda ansikten ramas in på ett vackert sätt med mittbena och gärna en gardinlugg. Då upplevs det dessutom som mer ovalt och fokus på den cirkulära formen minskar.

frisyr-som-passar-runda-ansikten

Personer med runt ansikte passar fint i mittbena.

Vilka frisyrer passar personer med fyrkantigt ansikte?

Svepande lugg, sidbena och hår som går till nyckelbenet kan passa riktigt bra på någon med ett mer fyrkantigt ansikte. Lockar och etapper i håret kan också göra under för att mjuka upp ansiktsformen.

frisyr-for-fyrkantigt-ansikte

Fyrkantiga ansikten kan verkligen komma till sin rätt i denna typ av klippning.

Vilka frisyrer passar personer med hjärtformat ansikte?

Även ett hjärtformat ansikte kan passa fint i axellånga frisyrer med sidbena. Då döljs en del av pannan och den nedre delen av ansiktet, som är mindre, får ta plats.

fin-frisyr-for-hjartformat-ansikte

En passande frisyr för ett hjärtformat ansikte.

Vilka frisyrer passar personer med avlångt ansikte?

Ett avlångt ansikte med långa vertikala linjer passar fint i frisyrer med volym. Antingen kan det fungera med längre hår, gärna lockigt, eller med hellugg och snedlugg till en uppklippt page.

snedlugg-passar-pa-avlanga-ansikten

Snedlugg kan få en avlång ansiktsform att blomma ut.

Vilka frisyrer passar personer med ovalt ansikte?

Ett ovalt ansikte anses passa i de flesta frisyrer och klippningar. Till exempel kan en riktigt kortklippt frisyr eller en lob, alltså en längre bob-klippning, funka väldigt bra.

fin-frisyr-for-oval-ansiktsform

Ett ovalt ansikte anses ofta passa i de flesta frisyrer.

Klippning till den frisyr som passar dig

På BOSSES Hår och Styling har vi arbetat med hår sedan 1890. Vi är frisören i Uppsala med över 100 års erfarenhet av frisörarbetet. Därför hjälper vi dig gärna att förverkliga dina frisyrdrömmar med hjälp av klippning, färgning, styling och hårförlängning. Naturligtvis erbjuder vi även make up och uppsättningar för särskilda tillfällen, allt i vår vackra salong i hjärtat av Sveriges fjärde största stad. Välkommen att boka tid hos oss.

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk