Vilken inpackning skall jag välja?

Att välja rätt inpackning är inte alltid lätt. Vad ska man tänka på? Det vanligaste är att vi väljer en fin flaska eller tub och hoppas på att den även ska luktar magiskt gott. Men riktigt så enkelt är det inte.

Inpackning 1

Om du har en hårbotten som mår bra så behöver man bara se vad håret har för behov. Men om du har en känslig hårbotten som kliar eller kanske har mjäll så behöver du välja en inpackning som fungerar ihop med din hårbotten. Om du har en väldigt känslig hårbotten så kan man lägga inpackningen bara på längderna och låta håret närmare hårbotten vara. Oftast så är kvalitén nära hårbotten så pass bra att den inte behöver inpackning.

Kraftiga hår behöver oftast en inpackning med mycket fukt. Dom kraftiga håren brukar oftast vara lite mer bråkiga och vill gärna bestämma över dig. Men efter en inpackning med mycket fukt så brukar dom håren mjukna och bli lite mera samarbetsvilliga. Och ditt hår blir lättare att sköta.

Lite mer fintrådiga hår brukar bli lite tunga av inpackning och upplevs då mer platta och lite livlösa. Kan kännas jobbigt om man vill ha volym i sitt hår. Men fintrådiga hår behöver också fukt, speciellt om det är ett långt hår. Viktigt då att man väljer en inpackning som passar håret och inte tynger ner så mycket.

Lockiga hår upplevs oftast lite torra och man tror då att håret är väldigt slitet. När lockiga hår blir torra så kan dom också upplevas som lite mer raka. Men oftast så är det så att håret skriker efter mer fukt. Tillför man fukt till håret så kan man få som ett nytt hår. Man kan bli överraskad över lockarnas nya liv. Om man har ett lite mer fintrådigt hår så behöver man välja en fuktinpackning som inte tynger så mycket. Och har man lite mer kraftigt hår kan man välja en med lite mer fukt.

Färgade hår har varit med om en kemisk behandling och kan ibland behöva lite mer kärlek. Om man har ljusat upp håret så kan det efter ett tag kännas lite torrt beroende på hur ljust man gjort håret och vilken längd håret har. Då är det viktigt att man fyller på med fukt som passar håret. Om ditt hår tagit lite extra stryk efter uppljusningen så kan man välja en inpackning med protein som bygger upp och stärker håret. Tänk också på att välja en inpackning som är färgbevarande, så den inte drar ur färgen ur håret. Det finns inpackningar som har lite färg i sig som hjälper till att bevara och fylla på lite färg vid varje användning.

Vi på salongen förstår att det kan kännas svårt att veta vilken inpackning du ska välja. Men vi finns på salongen när du behöver råd!

Välkommen in till oss så ska vi hjälpa dig!

  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk