Visst är det vackert med lockar!

Lockigt hår är hår som naturligt bildar lockar eller vågor. Det kan variera i textur och tjocklek, och det finns olika metoder för att vårda och styla ditt lockiga hår. Även för dig som inte begåvats med lockar naturligt.

Lockar 2

Lockiga hår behöver ofta väldigt mycket fukt. Använd ett återfuktande schampo och balsam som passar din hårtyp. Lockiga hår mår extra bra av att få en fuktgivande inpackning. Efter inpackningen får ditt hår mer glans och en härlig spänst.

Undvik att borsta dina lockar med borste eller en tät kam. Fingrarna funkar alldeles utmärkt eller en bredtandad kam.

Lockiga hår blir oftast finare av att bara självtorka. Efter du kammat håret så är det bra att applicera en crème som är till för lockigt hår. Den samlar ihop lockarna och motverkar friss. Den får lockarna att se fina ut. Om du inte har tid att vänta på att håret ska självtorka så kan du föna försiktigt på svag värme med svag blåst. Börja med att få toppen torr först och jobba dig sen in mot hårbotten. Gör du tvärtom så finns det risk att håret blir lite rakare i toppen och du upplever då att ditt hår blir mer frissigt.

Saknar du lockar i ditt hår?

Har du rakt hår, saknar struktur och volym? Då kanske en permanent är något som skulle passa dig. När du permanentar ditt hår så får du långvariga lockar som sitter i länge. Lite av locken släpper med tiden och blir mjukare samtidigt som det växer ut. Det finns olika sätt att rulla upp håret och många olika storlekar på rullarna som ger variation på lockarna. Sen när du fått dina lockar i håret så tar du hand om det på samma sätt som om det är naturliga lockar.

Hos oss på Bosses så kan du boka en konsultation där du och din frisör kommer överens om vilka lockar som passar ditt hår.

Välkommen in till oss!

 

Lockar 1
  • Inspiration, erbjudanden & nyheter i vårt nyhetsbrev

Obligatorisk